Cinci beneficii ale utilizarii bicicletei eliptice

Cinci beneficii ale utilizarii bicicletei eliptice

Publicat de

în

Bicicleta eliptica este un aparat fitness popular printre oamenii de toate varstele, fiind utilizata pe scara larga atat in case cat si in salile de fitness. Bicicletele eliptice ofera beneficiul unui antrenament cu impact redus in timp ce iti antreneaza atat partea inferioara cat si cea superioara a corpului.

Pentru ca nu afecteaza articulatiile, bicicleta eliptica este o optiune buna mai ales pentru cei mai in varsta, care au probleme cu articulatiile dar care au nevoie si de un antrenament cardio pentru a-si mentine inima in buna stare de functionare.

Daca nu ai folosit niciodata o bicicleta eliptica, exista cateva motive bune pentru a o incerca.

Iata doar 6 dintre acestea:

  1. Nu afectează articulatiile

Un antrenament cu impact scazut sau fara impact inseamna ca ambele picioare vor fi sustinute de aparat in timpul exercitiului, ceea ce inseamna si ca te poti antrena la intensitate mare, fara a te ingrijora de efectele negative ale exercitiului asupra articulatiilor.

Miscarea eliptica imita miscarea naturala a articulatiilor gleznei, genunchiului si soldului in timpul mersului sau alergarii, fara a te forta sa faci miscari nenaturale care sa iti provoace dureri sau accidentari mai grave.

  1. Ofera si un antrenament de forta

In comparatie cu aparatele care presupun statul in sezut sau in alte pozitii decat in picioare, bicicleta eliptica ofera si un antrenament de forta, in sensul ca este necesar sa iti sustii greutatea corporala in timp ce te antrenezi.

Antrenamentele cu greutati, inclusiv cu greutatea proprie, sunt importante pentru pastrarea densitatii osoase pe masura ce imbatranim, si inhibarea aparitiei osteoporozei, care afecteaza mai ales femeile.

  1. Lucreaza intregul corp

O bicicleta eliptica este cu adevarat speciala pentru ca te ajuta sa combini antrenamentul pentru partea superioara cu cel pentru partea inferioara a corpului. Rezultatul este un antrenament ce vizeaza intregul corp, din cap pana in picioare, ajutandu-te sa iti lucrezi bratele, umerii, spatele, fesierii, tricepsii si bicepsii, precum si musculatura picioarelor.

Pentru a obtine cele mai bune rezultate, insa, trebuie sa te asiguri ca depui efort si in partea superioara a corpului, si nu doar misti mainile odata cu ghidoanele. Cand iti folosesti tot corpul pentru a pedala pe bicicleta eliptica vei lucra mai multi muschi si vei arde mai multe calorii decat ai face-o pe alte aparate fitness care vizeaza doar partea superioara sau doar cea inferioara a corpului.

  1. Iti ofera un antrenment versatil

Pe o bicicleta eliptica ai posibilitatea de a face o serie de exercitii de dificultate variata. Poti imita urcarea unui deal sau poti efectua un antrenament in intervale sau, pur si simplu, poti petrece o ora pedaland in acelasi ritm.

  1. Intretinerea ei este simpla

Nu ai nevoie de cunostinte complexe sau solutii costisitoare pentru curatarea si intretinerea unei biciclete eliptice. Datorita miscarii eliptice si a numarului redus de piese care sa se strice, este putin probabil ca bicicleta sa aiba nevoie de service.

 

Photo by Max Vakhtbovych: https://www.pexels.com/photo/various-fitness-machines-in-modern-spacious-gym-7031706/

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole