Cele mai uzuale probleme peste care poti sa dai folosind WordPress

Cele mai uzuale probleme peste care poti sa dai folosind WordPress

Publicat de

în

WordPress e pe piata deja de cativa ani buni. Ca si orice alt produs, ca si cu orice alta aplicatie pe care o folosim zi de zi, era inevitabil sa nu apara si probleme.

Vestea buna, insa, este ca fiind o aplicatie atat de populara, majoritatea problemelor sau erorilor peste care poti sa dai deja au fost rezolvate de catre altii. In acelasi timp, asta inseamna ca poti invata despre ele, inca dinainte de a da peste ele la propriu.

Hai sa aruncam o privire asupra celor mai commune erori care pot aparea in momentul utilizarii WordPress:

  1. Eroarea de sintaxa WordPress

Aceasta eroare apare cel mai  des in momentul in care adaugi linii de cod site-ului tau prin functions.php. in momentul in care reincarci pagina, in loc sa vezi o pagina nou nouta vei vedea doar o linie de eroare.

Inainte de a te panica si a sari la concluzii gresite, calmeaza-te, problema nu e asa de grava cum pare. Inseamna doar ca ai o greseala in linia de cod. Trebuie sa tii minte ca orice paranteza lipsa poate duce la o astfel de eroare.

  1. Internal server error

O alta eroare destul de comuna cand vine vorba de WordPress este Internal server error sau eroarea numarul 500. Este clar ca ceva nu este in regula, insa nu stii de unde sa incepi sa identifici problema.

O problema interna poate avea la baza mai multe explicatii. Incepe prin a verifica .htaccaess.

Poti incerca, de asemenea, sa cresti memoria PHP.  Erori interne pot aparea si din cauza memoriei reduse de PHP.

O alta metoda consta in a dezactiva toate plugin-urile. Pe urma poti incepe sa la activezi rand pe rand, pentru a observa care dintre ele cauzeaza probleme.

  1. Eroare la stabilirea conexiunii cu baza de date

Macar cand vine vorba de aceasta eroare, problema este destul de evidenta. WordPress nu poate stabili o conexiune cu baza ta de date.

Baza de date este locul in care WordPress iti salveaza toate informatiile vitale, postari, continut, pagini, etc. De cele mai multe ori, eroarea se datoreaza credentialelor gresite din cadrul wp-config.php. alteori, problema poate veni de la baza de date in sine. Problema poate veni chiar si de la host-ul tau.

  1. Ecranul alb al mortii

Deja stim, cand apare ecranul albastru la Windows, este o problema. Acelasi lucru este semnalat la WordPress de ecranul alb. Pe langa problema evidenta, ca sit-eul tau este momentan offline, mai apare si ideea ca ai o eroare si ecranul nu iti sugereaza nimic in legatura cu natura acesteia. De aceea, in majoritatea situatiilor trebuie sa testezi mai multe posibilitati pentru a ajunge la cauza propriu zisa.

  • Trebuie sa cresti spatiul memoriei. In majoritatea situatiilor, asta este cauza principala.
  • Dezactiveaza pe moment toate plugin-urile. Activeaza-le apoi pe rand, pentru a putea observa care prezinta probleme.
  • Foloseste o tema implicita. Chiar daca nu ai momentan acces la backend, poti seta acest lucru din FTP.
  • Intr-un final, activeaza modul de debug al WordPress-ului pentru a scoate la iveala erorile.

Acestea sunt doar unele dintre cele mai uzuale probleme peste care poti sa dai folosind WordPress. Nu sunt motive de panica si dupa cum observii, fiecare dintre ele are deja propusa una sau chiar mai multe solutii.

Totusi, daca nu vrei sa iti bati capul cu mentenanta WordPress, cea mai buna solutie ar fi sa apelezi la o echipa profesionista. Astfel, noi putem avea grija de siguranta si buna functionalitate a site-ului tau pe cand tu te poti ocupa in continuare de afacere.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole